Even voorstellen: Lieke Jongeneelen; docent abstract & mixed media

, door Royal Talens Experience, 1 min lezen

Altijd al eens abstract willen schilderen? Wil je leren werken in gemengde technieken? Gun jezelf het leukste uitje van de week en schilder je hoofd leeg.

Kunstenares en docent tekenen Lieke Jongeneelen gaat bij ons workshops in abstract en/of gemengde technieken geven. 

Met haar jarenlange ervaring als docent tekenen/beeldend in het Voortgezet onderwijs en MBO en in haar eigen atelier weet Lieke maar al te goed hoe je in jouw persoonlijke creatieve leerproces te begeleiden.

Lieke: "Een abstract werk moet de toeschouwer op een andere manier prikkelen. Belangrijk voor mij is de zeggingskracht van het werk. Zeggingskracht kan bijvoorbeeld ontstaan door het bijzonder gebruik van materialen en/of technieken of het spannend samenspel van de gebruikte beeldelementen maar bovenal door het ‘eigen handschrift’ van de kunstenaar, zichtbaar in het werk. Daarom stimuleer ik mijn cursisten zoveel mogelijk te experimenteren met materialen en technieken; zelf te ontdekken, te ervaren wat er gebeurt, keuzes te maken. Durf, probeer en doe! Ben niet bang ‘fouten’ te maken maar leer ervan want ook ontdekken wat je niét ligt, niét wilt of kunt is onderdeel van het proces. Essentieel hierbij is aandacht voor en leren genieten van het proces zelf en het einddoel, eindproduct minder belangrijk laten zijn. Leer te vertrouwen op je intuïtie. Laat los dat het ‘mooi’ moet worden en je gaat vanzelf meer durven. Durf uit te drukken wat werkelijk betekenis heeft en het wordt vanzelf ‘mooi’!"

 

Als je abstract werkt heb je veel minder houvast aan de realiteit en moet je je onderwerp dus anders kiezen en vormgeven. Je zoekt het meer in jezelf en moet jezelf meer afvragen: wat wil ik uitdrukken/verbeelden en hoe ga ik dat doen. Abstract werken vraagt om een persoonlijke benadering want je werkt meer vanuit je gevoelswereld. Je moet dus meer van jezelf laten zien en dat kan soms knap lastig zijn. Ga de uitdaging aan en geef je op!

  

Blog posts

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.