Ervaringen van workshop deelnemers

Benieuwd naar hoe anderen onze workshops hebben ervaren? Dat lees je op deze pagina. Heb jij ook een ervaring die je met ons wilt delen, schroom niet en stuur ons een berichtje!

Talens Art Creation verf palet en tube

"Wat heb ik veel geleerd"

Fysiek was het lastig voor mij om naar Apeldoorn te gaan voor een workshop bij het Experience Centre van Royal Talens. Wat was ik blij dat ik de kans kreeg om aan diverse online workshops mee te doen en wat heb ik veel geleerd. Een groot voordeel was dat je een workshop met een compleet materiaalpakket kan bestellen, ik hoefde er dus niet op uit om mijn materialen bij elkaar te zoeken. Werken met brushpennen, zen gem tekenen, botanisch tekenen, safaripint cover maken, lettersafarie en ecoline botanisch. Waar gaat dit over !!!!!!! Ik weet het ondertussen. Heb veel materialen leren kennen en kan er mee werken. Kan mijn creativiteit nog meer kwijt en dat voor iemand die weinig tot niks ervaring had met tekenen, verven, brushlettering etc.etc. 

 Ook de vriendelijkheid en de ervaring die moeiteloos door de creatieve dames gedeeld werd nodigt mij voor 2022 uit om
 weer wat leuke online workshops te volgen.

 Hannie Dekkers

"Een super eerste ervaring, smaakte duidelijk naar meer"

Mijn enthousiasme om toch een workshop te kunnen doen, won het duidelijk van mijn twijfels over hoe ik het zou vinden om een online workshop te volgen. Ik vond het moeilijk voor te stellen, dat ik dat zou kunnen/ leuk zou vinden. Online een creatieve workshop volgen.

Het tegendeel was waar, eerst een pakket met materialen ontvangen, zeker voorpret verhogend. En dan de workshop zelf, goed opgebouwd, veel interactie, inspiratie en heerlijk creatief aan het werk. Een super eerste ervaring, smaakte duidelijk naar meer. Het bood ook kansen om andere vormen uit te proberen.

Ik kijk met veel plezier terug op de gevolgde workshops, 6 tot nu toe. Het heeft er voor gezorgd, dat ik thuis veel meer tijd maak om creatief bezig te zijn. En nu kijk ik uit naar 2 online  workshops, die nog in mijn agenda staan!!

Anke Defesche

"De technieken die ik geleerd heb ga ik zeker ook gebruiken in mijn toekomstige aquarellen"

Ik heb op woensdag 24 november 2021 de schilderworkshop van Yuko Kako gevolgd in het Experience Centre van Royal Talens. Tijdens deze workshop gingen we aan de slag met zwarte inkt en verschillende aquarelkleuren om een bloementak te schilderen in Japanse gongbi stijl. Alles was netjes georganiseerd, de materialen lagen al klaar om mee te beginnen en er was genoeg ruimte om voldoende afstand te kunnen houden door de tafelopstelling. De lunch was ook heel goed verzorgd met verschillende versbelegde broodjes.

De workshop werd gegeven in het Engels door een zeer ervaren Japanse docente. Alle stappen waren goed te volgen door de duidelijke demonstratie en er werd ook genoeg tijd gegeven om ze uit te voeren. De docente was erg behulpzaam. Tijdens het schilderen liep ze rond om tips te geven en dingen voor te doen. Het schilderij bouwde je in stappen op door eerst de lijnen te schilderen met inkt, steeds meer detail toe te voegen en daarna met aquarelverf de lagen kleur aan te brengen. Deze techniek zorgt voor hele zachte kleurovergangen en voegt veel diepte toe in je schilderij.

De materialen die we gebruikten waren fijn in gebruik en zorgden voor een mooi eindresultaat. De aquarelkleuren van Rembrandt en de zwarte Oostindische inkt van Talens waren erg intens van kleur zodat je maar een klein beetje hoefde te gebruiken voor een goede kleurafgave. De penselen hielden veel water en kleur vast waardoor je niet veel verf hoefde te gebruiken.

Behalve dat deze manier van schilderen erg ontspannend was, was het ook heel leuk om te doen! Je zag je takken en bloemen steeds meer tot leven komen terwijl je meer lagen toevoegde. Het eindresultaat was voor iedereen verschillend, maar allemaal mooi gelukt. Ik ben heel blij met mijn schilderij en de technieken die ik geleerd heb tijdens de workshop ga ik zeker ook gebruiken in mijn toekomstige aquarellen!

Lotte Hoogewoonink

Wij staan voor je klaar

Wij organiseren met veel liefde de meest inspirerende en uiteenlopende workshops op het gebied van kunstschilderen. Of het nou mixed media is of een masterclass voor gevorderden, we zorgen zoveel mogelijk voor een ervaring op maat waarbij jij een geweldige dag kunt beleven. Benieuwd naar welke workshops en masterclasses we binnenkort op de planning hebben staan? Kijk dan snel bij alle workshops!

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.