Aquarel iris – Royal Talens Experience Centre

Aquarel iris

img
img
Materialen

- Rembrandt water colour journal

- Sakura Pigma Micron fineliners 05

- Van Gogh watercolours;
pinks&violets en shades of nature

- Van Gogh aquarel penselen

- Sakura gelly roll wit

img
Stappenplan

Zoek een duidelijke foto van bloemen of nog leuker, maak zelf een foto. Ik gebruik een foto van een Iris omdat deze nu in bloei staan.

Gebruik een Pigma Micron in de kleur die qua kleur het beste past bij wat je aan het tekenen bent. Ik gebruik hier een paarse en een groene Micron om de steel en de bloem te tekenen.

Maak je penseel net met schoon water en maak de plekken waar je straks kleur gaat aanbrengen nat. Niet te nat. Je zult zien dat de Micron ook nog een beetje uitloopt. Vind je dit niet mooi? Wacht dan tot de inkt van de Micron droog is.

Begin met het aanbrengen van de aquarel. Ik begin met de donkere gedeelte. Ik maak vervolgens mijn penseel schoon en een beetje droog. Verdeel vervolgens de verf over de hele bloem. Hiervoor gebruik je de verf die je al had aangebracht. Zo krijg je een mooi kleurverloop. Kijk uit dat je niet de hele bloem van kleur voorziet. Probeer altijd de lichtste gedeelte niet van verf te voorzien.

Gebruik 2 of 3 kleuren om je werk spannender te maken.

Breng je per ongeluk te veel kleur aan? Maak je penseel schoon en droog. Ga vervolgens over het gedeelte dat te veel kleur heeft. Als de aquarel nog nat is, dan neem je het op met het penseel. Eventueel kun je ook een droog doekje gebruiken, maar daar heb je minder controle over.

Aquarel is niet watervast, toch is het mogelijk om in lagen te werken. Wacht tot je werk droog is. Voor een tweede laag gebruik je bij voorkeur niet te veel water en je brengt het voorzichtig aan. Je ziet mij dat doen in de video als ik het gele hart aanbreng in de bloem.

Als je werk droog is kun je met de Micron's details aanbrengen. Zoals de fijne lijntjes in de bladeren. Ook gebruik ik de Micron's om schaduwen aan te brengen.

Tot slot gebruik ik een witte Gelly Roll om wat fijne witte lijntjes te zetten. 

Succes met uitproberen! Vind je het leuk om je werk te delen met ons? Gebruik dan de volgende hashtags: #royaltalensexperience