Brushlettering tekstballonnetjes

img

 

We gaan met de ecolint brushpennen tekstballonnetjes maken, die je perfect als 'photo-prop' kan gebruiken, bij de beer in de vensterbank kunt zetten of kunt gebruiken bij een 'Tik Tok'- filmpje! 

img
 
Materialen
  • Ecoline Brushpennen in diverse/ een paar kleuren
  • Stevig papier, ongeveer 240 grs
  • Houten stokjes, bv satestokjes of Suikerspin-stokjes 
  • Plakband

That's all!! 

img
 
Stappenplan

Bij deze tekstballonnetjes werk ik met de 'brushlettering techniek', zie ook de andere blog die ik daarover heb geschreven. Je vindt hier ook een oefenvel bij!

Het belangrijkste bij het werken met brushpennen, is dat je weet wat je er allemaal mee kunt: dat je dus flink wat druk kunt zetten bij de bewegingen naar beneden, ragfijne lijntjes kunt maken (door heel weinig druk uit te oefenen) bij bewegingen omhoog. Maar ook dat je de kleuren eenvoudig kunt mengen. Kijk maar: 

img
 

Je tekent dus met 1 kleur op de punt van een andere kleur: met een donkere op een lichte kleur werkt het beste. Je ziet zodra je hier mee gaat schrijven of tekenen dat je dan een mooi kleurverloop krijgt. Ik vind het ook altijd leuk om strakke letters, zoals DIKKE af te wisselen met sier/ lusletters: zoals ik bij zoen heb gedaan. 

Is je tekst naar je zin dan kun je er een tekstballonnetje omheen tekenen: ook hierbij oefen ik weer bij elke bocht naar beneden meer druk uit, zodat je bijna een soort schaduw effectje krijgt met de dikke gedeeltes. 

Knip het daarna uit, draai het om en plak met het plakbandje het stokje er aan vast: je tekstballonnetje is klaar! 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.