Pompoen dippen

img

Heb je er wel eens aan gedacht om je pompoenen te dippen ;-) Wij hebben met acrylverf of acrylic inkt gewerkt. Dit blijft niet zo op het water drijven, dus je moet je water iets dikker maken door er een schepje behangplaksel aan toe te voegen. Wij zien oneindig veel mogelijkheden niet alleen pompoen, maar ook papier, vaasjes, tas, dienblad, snijplank, schoenen, kerstballen...... wat ga jij dippen?

img
Materialen

- Gesso

- Penseel

- Amstedam acrylverf of Amsterdam acrylic ink

- Bekertjes om je verf in te verdunnen met water

- Lepeltjes om te roeren

- Behangplaksel

- Twee schalen een om je behangplaksel in te maken en een met water

- Sateprikker

 

Stappenplan
  1. Begin met het maken van je behangplaksel. Voeg ongeveer een halve eetlepel behangplak toe aan 0,5 liter water. Roer dit goed door en zet dit minimaal een half uur weg om op te dikken.
  2. Maak je pompoenen ondertussen schoon met een bortel, zodat alle zand eraf is. Verf ze dan met gesso. Op de gesso blijft het patroon straks het beste zichtbaar. Eventueel kun je er een drupje verf doorheen doen om het een kleurtje te geven.
  3. Zoek een paar mooie kleuren uit. Werk je met acrylverf? Verdun dit dan met een beetje water.
  4. Als je behangplak dik is dan kun je spetters gaan maken op je behangplaksel. Als het goed is blijft de verf nu op het behangplaksel liggen. Is dit niet zo dan moet je je verf nog meer verdunnen met water. 
  5. Gebruik een sateprikker om patronen door je spetters te trekken. 
  6. En dan is het dippen maar!
  7. Spoel je pompoen voorzichtig af in een bakje water.

 

Succes met uitproberen! Vind je het leuk om je werk te delen met ons? Gebruik dan de volgende hashtags: #royaltalens of #empoweryourcreativity 

 

 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.